#MotoAmerica Preseason Test at Circuit of The Americas

Join us for the MotoAmerica Preseason Test at Circuit of The Americas, Austin March 23-24.

The two-day test will be open to spectators for free.

The test is to prepare MotoAmerica teams for the opening round of the 2016 MotoAmerica AMA/FIM North American Road Racing Championship at COTA, April 10-12. The MotoAmerica round will be held in conjunction with the 2016 Red Bull Grand Prix of The Americas.

Testing will get started on the first day at 8:30 a.m. with Superbike and Superstock 1000. From there the sessions alternate between 1000cc motorcycles and the Supersport/Superstock 600s with four 50-minute sessions before the lunch break. Day two of the test will also begin at 8:30 a.m., but will begin with the Supersport/Superstock 600 machines before alternating back and forth with Superbike and Superstock 1000.

The lunch break will provide race fans and media the chance to participate in a rider/team Q&A session at the track each day. Q&A sessions will be held on both days from 12:50 to 1:10 p.m.

Two-up rides will be given to members of the media from 12:30 to 1:20 p.m. on both days with Superbike racer Chris Ulrich at the controls of the two-seat Suzuki GSX-R1000. The track will again be hot starting at 1:30 p.m. on both days with the sessions again alternating between classes in 50-minute sessions.

Cameron Beaubier, MotoAmerica, Superbike, Circuit of The Americas, COTA, Yamaha, Graves

 

Photo by Brian J. Nelson

MotoAmerica Superbike Champion Cameron Beaubier will be among those testing at Circuit of The Americas, March 23-24. The preseason test is open to the public.

The Hot Pit Lane Walk presented by Dunlop will take place on both days starting at 5:45 p.m. with fans getting the chance to walk down hot pit lane and see the behind-the-scenes activity that goes on behind the garage doors during a test session.

“I think the fans who come out to COTA are really going to enjoy the experience,” said MotoAmerica President and three-time 500cc World Champion Wayne Rainey “The test is always like the first day of school with everyone getting back together again after the off-season. It will be fun to have the fans included in that. I also think they will enjoy the opportunity to interact with the riders during our Q&A sessions.”

The Red Bull Grand Prix of The Americas, April 8-10, will host the world’s premier motorcycle racing championship, MotoGP, and will be complemented by MotoAmerica, with the race weekend featuring the third round of the MotoGP World Championship and the opening round of the MotoAmerica season. Guests of all ages will enjoy non-stop action as riders battle for position and reach top speeds of over 210 mph.

Tickets start at $39 for single-day tickets. Camping, hospitality packages, and discounts for large groups and military members are also available. For more information, visitcircuitoftheamericas.com/motogp16 or call 512/301.6600.

Wednesday, March 23, 2016

07:00 – 16:00 Technical Inspection

07:00 – 16:00 Registration Open

08:15 Track inspection

08:30 – 09:20 50min Superbike & Superstock 1000

09:30 – 10:20 50min Supersport & Superstock 600

10:00 —–GATES OPEN TO PUBLIC—–

10:30 – 11:20 50min Superbike & Superstock 1000

11:30 – 12:20 50min Supersport & Superstock 600

12:30 – 13:20 50min Two-Seater Rides (Media Only)

12:50 – 13:10 20min Rider/Team Q&A Session

13:30 – 14:20 50min Superbike & Superstock 1000

14:30 – 15:20 50min Supersport & Superstock 600

15:30 – 16:20 50min Superbike & Superstock 1000

16:30 – 17:20 50min Supersport & Superstock 600

17:45 – 18:15 30min Hot Pit Lane Walk presented by Dunlop

18:30 —–GATES CLOSE TO PUBLIC—–

Thursday, March 24, 2016

07:00 – 16:00 Technical Inspection Open

07:00 – 16:00 Registration Open

08:15 Track inspection

08:30 – 09:20 50min Supersport & Superstock 600

09:30 – 10:20 50min Superbike & Superstock 1000

10:00 —–GATES OPEN TO PUBLIC—–

10:30 – 11:20 50min Supersport & Superstock 600

11:30 – 12:20 50min Superbike & Superstock 1000

12:30 – 13:20 50min Two-Seater Rides (Media Only)

12:50 – 13:10 20min Rider/Team Q&A Session

13:30 – 14:20 50min Supersport & Superstock 600

14:30 – 15:20 50min Superbike & Superstock 1000

15:30 -16:20 50min Supersport & Superstock 600

16:30 – 17:20 50min Superbike & Superstock 1000

17:45 – 18:15 30min Hot Pit Lane Walk presented by Dunlop

18:30 —–GATES CLOSE TO PUBLIC—–

Times subject to change.

 

Advertisements